Adrian Marwitz. Finest Titanium Eyewear. Designed in Munich. Made in Germany

Adrian is een ambitieuze jonge designer, die uit een echt optieknest komt. Zijn opa was oprichter van het gerenommeerde Marwitz & Hauser, dat in het verleden door Zeiss gedistribueerd werd. Zijn vader ontwerpt en verkoopt nog steeds brillen onder de naam Conquistador uit Berlijn. Adrian groeide letterlijk vanuit de wieg met de optiek op, zoals andere kinderen met legoblokjes speelden, deed hij dat met stukje acetaatplaat. Adrian ambieerde een toekomst in de brillen, maar wilde wel z’n eigen weg in slaan. Deze droom realiseerde hij in 2013 door het oprichten van zijn eigen bedrijf Adrian Marwitz GmbH in M√ľnchen.

 

Adrian Marwitz staat voor compromisloze kwaliteit, onderscheidend herkenbaar design en een duidelijk statement van de bril als mode accessoire. Zijn filosofie is van het begin af aan geweest om de monturen niet alleen in Duitsland te ontwerpen, maar ze daar ook volledig te produceren, om zo de hoogst mogelijke kwaliteit te kunnen waarborgen. Op deze manier kan Adrian nauw samenwerken met de fabriek en zo zijn collectie optimaliseren. De monturen blinken uit in hun eenvoud, door het gebruik van strakke lijnen. Ze zijn gemaakt van titanium, waardoor ze sterk en duurzaam zijn en bovendien erg licht van gewicht, waardoor ze comfortabel dragen. Voor het kleuren van de monturen, zijn maar liefts 35 stappen nodig. Er wordt een speciale coating aangebracht op het montuur, welke vervolgens wordt uitgehard door deze erop te bakken, door het bloot te stellen aan zeer hoge temperaturen. Hierdoor is de coating uiterst sterk en blijft de kleur mooi, dag na dag, jaar na jaar. Elk model is verkrijgbaar in een verscheidenheid aan kleuren, van rustige zwart-, grijs- of bruintinten, tot krachtig blauw, paars en groen.

 

Dat het merk een succes is, blijkt niet alleen uit de awards die het in de wacht heeft gesleept, maar vooral uit het feit dat de monturen van Adrian in de mooiste winkels over de hele wereld worden verkocht. Adrian is hier zeer trots op en hij is ambitieus om dit aantal verder uit te breiden.