Het begon met het idee van de familie Mitterbauer om van zuiver 925/1000 sterling zilver, monturen te maken van de hoogst mogelijke kwaliteit. Het idee kreeg vorm toen de wereldberoemde ontwerper Gernot Linder als adviseur bij het merk werd betrokken. Eye Supply is de trotse distributeur voor de Benelux van dit prachtige nieuwe merk.

 

Dhr. Mitterbauer werkte vanaf 1981 bij één van de grootste brillenfabrikanten van die tijd ‘Optyl’. In 1992 besloot hij zijn eigen weg in te slaan en richtte hij Mitterbauer Brillenfasschungen op in Thyrnau Duitsland. Hij werd producent voor merken van bovengemiddelde kwaliteit. Één van z’n eerste klanten was meester opticien Gernot Linder, die in 1990 met groot succes zijn eerste collectie presenteerde. De ontwerpen van dhr. Lindner waren wereldwijd een hit en gerenommeerde persoonlijkheden droegen ze. Hij liet ze produceren bij Mitterbauer Brillenfassungen.

 

Na zijn succesvolle jaren als brilontwerper heeft dhr. Lindner in 2005 zijn bedrijf verkocht om in het Oostenrijkse Tirol van zijn pensioen te genieten. Zijn passie voor brillen blijft, hij blijft ze verzamelen en ontwerpen. Enkele jaren geleden kreeg hij bezoek van zijn dhr. Mitterbauer. Die vertelt hem over het idee om monturen van het edelmetaal 925/1000 sterling zilver maken. Dhr. Lindner pakte zijn ontwerpen en hij werd adviseur van het merk, dat tevens zijn naam is gaan dragen.

 

925/1000 sterling zilver

Zilver is een edelmetaal dat de mensheid al duizenden jaren fascineert, maar het is stug en moeilijk te verwerken in een montuur. Zilver is corrosiebestendig en het is allergievrij. Na jaren van research slaagt de familie Mitterbauer er in om het zilver voldoende elasticiteit te geven om er monturen van te kunnen maken. De verschillende onderdelen van een bril, vragen om een verschillende elasticiteit. Het voorstuk moet bijvoorbeeld elastisch genoeg zijn om voldoende curve te geven. De veren hebben een andere elasticiteit nodig om een verend effect te hebben, wat bijdraagt aan het draagcomfort. Deze eigenschappen liggen voor elk model anders, dit toont de complexiteit aan van het werken met sterling zilver. In eigen fabriek zijn er 120 specifieke gereedschappen ontwikkeld. Handwerk is essentieel voor het merk.

De familie Mitterbauer heeft de grenzen van het mogelijke opgezocht, maar zijn er in geslaagd om brillen te maken van de hoogst mogelijke kwaliteit. Elke Gernot Linder is een elegante bril, die draagt als een sieraad . De meegeleverde houten etuis maken het geheel af.


De collectie

De collectie bestaat uit 6 lijnen. De monturen kunnen naar wens worden samengesteld. Zo kan er de keus worden gemaakt uit 7 kleuren edelmetaal, zoals zilver glanzend of mat, 18 karaat gold plated of rosé goud. Verder kunnen er 2 type veren, verschillende veerlengtes, neuspads en/of een decor worden gekozen.

Gernot Lindner 100-200

 

Deze monturen zijn volledig gemaakt van 925/1000 Sterling zilver. De serie 100 beschikt over een zadelneus en de serie 200 over neuspads met een zwanenhals. Beide series zijn leverbaar met steekveren of met schuifveren.

Gernot Lindner 300

 

Zeer minimalistiche serie met volrand modellen met veren waarvan de veerlengte naar wens kan worden aangepast (Bereik veerlengte: 130-140).

Gernot Lindner 400-425-450

 

De glasbrillen zijn leverbaar met verschillende type aanzet, met of zonder decor. Er kan gekozen worden voor een zadelneusbrug met of zonder neuspads. De glasbrillen zijn ook leverbaar met degradé zonneglazen (kleuren: grijs, groen en bruin).

Gernot Lindner 500

 

De acetaat monturen hebben een voorstuk van het mooiste blokacetaat, wat gepolijst of gezandstraald geleverd kan worden. De veren zijn leverbaar als steekveer of als schuifveer en ze zijn van sterling 925/1000 zilver. Het acetaat is ambachtelijk gefreesd, wat zorgt voor een geweldige pasvorm.

Gernot Lindner 600

 

De serie 600 is de minimalistische acetaat serie, waarvan alle modellen over een middenaanzet beschikken. De modellen zijn leverbaar in 7 verschillende kleuren acetaat, zowel glanzend als mat. De veren kunnen in 4 kleuren worden uitgekozen in glimmend en handgeborstelde uitvoering.