‘Dare to be different’!

Het succesvolle merk Johann von Goisern heeft de meest uitgebreide collectie gelamineerd acetaat. De monturen worden met veel liefde met de hand gemaakt in Oostenrijk door de optiekfamilie Pomberger. Ze bestaan 30 jaar en de derde generatie staat inmiddels aan het roer van dit familiebedrijf.

 

De monturen kenmerken zich door het gelamineerde voorstuk. Dit wordt gemaakt van zeer unieke blokken acetaat met een dikte van 8,1 mm. Deze worden opgebouwd uit soms wel 20 lagen acetaat, waardoor er prachtige exclusieve kleurencombinaties worden gecreëerd. Deze acetaatblokken worden door designer Hans Peter Pomberger zelf ontworpen en in eigen fabriek gelamineerd. De ontwikkeling van deze lamineertechniek, die zeer ingewikkeld en specialistisch is, begon in 1995 en heeft maar liefst 5 jaar in beslag genomen. De fabriek heeft deze techniek inmiddels zo verfijnd, dat overgangen tussen de lagen niet zichtbaar en voelbaar zijn, wat esthetisch mooier is en het montuur bovendien duurzamer maakt. Daarnaast kan de fabriek door de hoge kwaliteit van de laminering, ook zeer verfijnde monturen met laagjes produceren. De collectie herbergt commerciële modellen die goed aansluiten bij de lopende trends, de hoeveelheid bijzondere kleurcombinaties maken het merk uniek en succesvol. Door de jaren heen is de collectie geëvolueerd, met diverse vernieuwende lamineertechnieken, maar de basis is altijd gelamineerd acetaat. De opticien weet dat hij met Johann von Goisern een kleurrijk consistent merk in huis heeft van goede kwaliteit, waarmee hij een brede doelgroep aanspreekt. Jong tot oud kan met een Johann von Goisern een frisse nieuwe look worden aangemeten waarover gesproken wordt. De collectie bestaat uit bijna 100 modellen verdeeld over 4 lijnen: Volwassenen, kinderbrillen, look-overs en zonnebrillen.

 

Johann von Goisern past bij opticiens die zich willen onderscheiden met kwaliteit, service en unieke merken. Zij herkennen een montuur aan de ambachtelijke en liefdevolle wijze waarop het gemaakt is en verkopen het met gepaste trots, aan een klant die het in zich heeft om de slogan van het merk: ‘Dare to be different Different’ waar te maken.

Johann von Goisern

 

Er zijn bijna 60 modellen voor volwassenen, wat zorgt voor een zeer uitgebreide collectie, waarmee een grote doelgroep wordt aangesproken. De collectie herbergt een diversiteit aan verschillende maten en vormen. De kleine maatjes zijn uitermate geschikt voor dames op leeftijd die een hippe onderscheidende bril wel zien zitten, de zachte kleuren geven deze dames een warme uitstraling. Er zijn ook diverse panto’s welke erg populair zijn bij zowel dames als heren.

Johann von Goisern Kids

 

Ook kinderen willen een coole onderscheidende bril dragen met lekker veel kleurtjes. De JvG Kids collectie bestaat inmiddels uit 14 modellen die leverbaar zijn in 4 kleuren per model. De veren beschikken over flex-scharnieren welke zelf door de Opticien vervangen kunnen worden. In geval van een ongelukje, hoeft het kind dus nooit lang te wachten. De monturen worden geleverd in gave kleurrijke etuis. Een kind met een coole Johann von Goisern Kids bril, is ‘Different’ en kan mond-tot-mond reclame generen voor de winkel.

Johann von Goisern lookovers

 

Het aanbod in leuke leesbrillen is tegenwoordig niet meer heel groot, ondanks het feit dat er best een doelgroep voor is, mits ze echt onderscheidend zijn. Hier speelt Johann von Goisern goed op in met 3 goede vormen in een variëteit aan kleuren.

Johann von Goisern Sun

 

De zonnebrillencollectie van Johann von Goisern die 4 jaar geleden werd geïntroduceerd, is zeer succesvol gebleken. Hij bestaat uit 18 modellen in unieke kleuren, voor consumenten die eens wat anders willen dan zwart of havanna. Ze beschikken over Zeiss kwaliteit lenzen, met ontspiegeling aan de binnenzijde. De zonnebrillen zijn van een zeer goede kwaliteit en de vormen lenen zich goed voor een zonnebril op sterkte.