ECO

"An ECO state of mind"

Een verschil maken begint met betere keuzes maken. Daarom heeft ECO het zijn missie gemaakt om gerecycled en biobased materiaal in ECO monturen te gebruiken. Het succes van ECO is te verklaren door het feit dat het 12 jaar geleden al het belang zag van duurzaam ondernemen en hier als pionier op dit gebied, serieus in durfde te investeren. ECO heeft een 360 graden aanpak om zo duurzaam en sociaal verantwoord mogelijk actief te zijn. Zo worden naast duurzaam geproduceerde brillen, de promotiematerialen gemaakt van gerecycled papier. De verpakking is gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar maïsmeel en de etuis van gerecyclede PET flessen.

Het merk heeft partnerships met NGO’s zoals Trees for the Future. Er wordt een boom geplant voor elk verkocht montuur. Omdat alle grote veranderingen in de vorm van veel kleine veranderingen beginnen. Met uw hulp hebben we tot nu toe meer dan 2,9 miljoen bomen geplant en dat aantal blijft maar groeien.

De lijnen van ECO

ECO Biobased

De ECO biobased monturen worden gemaakt van castorolie, waardoor de monturen licht, comfortabel en duurzaam zijn. Het materiaal is zelfs goedgekeurd als een plantaardig, milieuvriendelijk ingrediënt door de USDA. Overigens is de collectie van ECO allesbehalve braaf, saai of geitenwollensokken. De modellen zijn modern, trendy en kwalitatief hoogwaardig. En voor alle monturen van ECO zijn magnetische zonneclips verkrijgbaar.

ECO Recycled

De metalen monturen van de ECO Recycled lijn bestaan voor 95% uit gerecycled materiaal. Dat is een grote besparing voor onze grondstoffen. Qua kleuren haalt ECO inspiratie uit natuurlijke landschappen en texturen, van de houten schaduwen van Scandinavische bossen tot de nudetinten van woestijnen. Voor alle monturen van ECO zijn magnetische zonneclips verkrijgbaar, waardoor klanten hun look in een handomdraai kunnen veranderen!

ECO Bio Acetate

Deze lijn wordt gemaakt van afbreekbaar cellulose acetaat, afkomstig van duurzame en hernieuwbare bronnen. Hierdoor wordt het gebruik van fossiele brandstoffen en de uitstoot van CO2 beperkt. Het materiaal is Phthalate-free, er worden geen weekmakers en oplosmiddelen gebruikt, wat minder schadelijk is voor het milieu. De monturen hebben een trendy 'Bold' uitstraling en beschikken over een prachtig nieuw geïntegreerd flexscharnier.