VANNI

"Made in Italy"

Het originele Italiaanse merk dat al meer dan 25 jaar bestaat, is geen onbekende in de optiek. VANNI, is Made in Italy for Sure en kenmerkt zich door z’n exclusieve acetaat en bijzondere bewerkingen van metaal.

VANNI is opgericht in Turijn in 1990 door Giovanni Vitaloni, ‘Vanni’ genoemd door zijn vrienden. Het merk doet het vanaf zijn lancering goed en is hierdoor verkrijgbaar in de mooiste winkels over heel de wereld. VANNI heeft een gepassioneerd designteam, dat wordt gevoed door de Italiaanse stijl en cultuur. Dit team is verantwoordelijk voor het ontwerp van de collectie, maar ook voor de grondstoffen. Zo wordt het acetaat door VANNI zelf ontworpen en vervolgens exclusief door Mazzucchelli voor VANNI geproduceerd. Door dit kleurrijke acetaat keer op keer op een creatieve manier te verwerken, zorgt VANNI voor een onderscheidende herkenbare look, die vernieuwend is.

De monturen zijn handgemaakt in Italië door vakmensen wiens vaardigheden en kennis generaties lang zijn doorgegeven. Ze combineren hun ambachtelijke vakmanschap met innovatieve productietechnieken. VANNI garandeert een van A tot Z Made in Italy product, en dat is zeker. Naast het maken van mooie monturen onderscheidt het merk zich ook door creatieve marketing. De huidige campagne ‘La Forma del Gusto’ waarin de Italiaans keuken centraal staat is hier een bewijs van.

De lijnen van VANNI

VANNI Acetaat

Het exclusieve acetaat dat VANNI gebruikt, bevat unieke patronen, welke als een kunstwerk worden gemaakt. Ieder jaar brengt Vanni een plaat acetaat met een nieuw patroon, dit patroon krijgt vervolgens een naam. Zo is er de speelse Pixel plaat, welke in een wijd scala aan kleuren leverbaar is, zoals, multi-color, goud en blauw. De Tangram plaat heeft een chique karakter, welke wordt gebruikt voor zowel commerciële als meer uitgesproken modellen. Het acetaat is er in een glanzende of matte finish en wordt op diverse manieren gelamineerd.

VANNI Metaal

VANNI heeft een veelzijdige collectie. Zo heeft het merk ook prachtige brillen van metaal. De bijzonder gekleurde monturen worden gemaakt met speciale lasercutting- en multi-level photo-engraving technieken. De bijzondere oppervlaktetechnieken die worden gebruikt, vonden hun oorsprong in de auto industrie, die connectie is te verklaren omdat VANNI is gehuisvest in Turijn, ’t hart van de Italiaanse auto-industrie. Een deel van de collectie is zeer minimalistisch, zo er worden platen staal gebruikt van minder dan een millimeter dik. Alles wordt in het werk gesteld om de monturen een originele VANNI uitstraling te geven. De modellen zijn veelal dun van lijn en de vormen sluiten aan bij de laatste trends, zo zijn er trendy vormen met dubbele neusbrug, maar ook een hexagonale vorm.

VANNI UOMO

Aparte lijn van VANNI speciaal voor mannen met oog en gevoel voor esthetiek, die graag aansluiten bij de laatste trends en ontwikkelingen.

VANNI Petite

Dit is de nieuwe collectie van VANNI die speciaal is gemaakt voor brildragers met een smal gezicht. Leuke modellen in o.a. maatje 47 en 48, voor consumenten die wel een onderscheidende volwassen bril willen, maar dan in een klein maatje.

VANNI Sun

VANNI Zonnebrillen: om te zien en gezien te worden. Ze roepen klasse en elegantie in vakantiestijl op en zijn geïnspireerd op exclusieve VANNI kleuren en materialen, gemaakt voor de moderne man en vrouw: originele accessoires om ervoor te zorgen dat je nooit onopgemerkt blijft. Draag de trots van het echte Made in Italy-label.