J.F.Rey (BE/LU)

"Made in France"

Het hoofdkantoor van J.F.Rey zetelt in zijn woonplaats Marseille aan de Zuid Franse kust. Het merk is toonaangevend en heeft een oneindige creativiteit op het gebied van design. De monturen hebben een individuele stijl door de meest bijzondere constructies en materialen met elkaar te combineren. J.F. Rey, dat is opgericht door Jean Francois Rey, wordt met de hand vervaardigd in verschillende fabrieken in de Franse streek Jura, waarbij per model tussen de 150 en 200 handelingen uitgevoerd worden. Dat betekent een knap staaltje vakmanschap en originaliteit! J.F. Rey staat al jaren bekend om exotische kleuren en is altijd trendsettend. Dat de collecties van J.F. Rey in zoveel verschillende delen van de wereld zo’n succes hebben, komt mede door de pasvorm en maatvoering van het merk.

De lijnen van J.F.Rey (BE/LU)

J.F.Rey Carbon Wood

Vintage en hedendaags design worden samengebracht in deze collectie waarin vijf natuurlijke en samengestelde materialen worden gecombineerd: Hout, metaal, acetaat, glasvezel en koolstofvezel. Dit is een groot onderdeel van de herencollectie waarmee wordt ingespeeld op esthetiek, weerstand en comfort.

J.F. Rey Shell

Shell biedt modellen gemaakt van gekleurd metaal, die opvallen door het uiterst inventieve werk op het metaal. Het ontwerp van deze monturen is gebaseerd rond het idee van offset projectie van het gezicht in een trapeziumvormig perspectief dat is geïnspireerd op schelpen. Er wordt gespeeld met contrasten van verschillende diktes en kleuren. Het resultaat zijn minimalistische silhouetten die het gezicht opnieuw tekenen en structureren. De lichtheid van het metaal, de ultradunne veren en chique details maken de moderne en verfijnde look van deze monturen compleet.

J.F. Rey Wave

De Wave monturen hebben een vloeiend en luchtig design waardoor het lijkt alsof ze altijd in beweging zijn. De monturen zijn uniek door de gebogen metalen lijn aan de bovenzijde die de rechte lijn van het montuur kruist. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door metaal te kleuren, te buigen en met subtiele inkepingen met elkaar te verbinden.

J.F. Rey Petite

Speciaal voor dames met een klein of fijn gezicht. Niet gewoon een kleine bril, maar een aparte collectie van J.F. Rey, speciaal ontwikkeld voor dames die in de gewone collectie niet direct een passende bril vinden. Vervaardigd in acetaat of roestvrijstaal met een levendig kleurenpalet en een zeer verfijnde look.

J.F. Rey Kids & Teens

Kinderbrillen voor vrolijke kids en tieners. J.F. Rey Kids is een innovatieve collectie voor kinderen en tieners die alle trends tarten. De collectie is kleurrijk, leuk en vooruitstrevend.