MODO

"Lasting Lightness since 1990"

MODO is Italiaans voor ‘My Way’ en verwijst naar de Italiaanse roots van het merk, waarvan het hoofdkantoor in het hippe Soho New York staat. Daar worden de laatste trends gespot, welke worden vertaald door het designteam in Zweden. Dit team is altijd opzoek naar nieuwe technologieën en materialen welke op innovatieve manieren kunnen worden gecombineerd.

Het is geen toeval dat MODO het wereldwijd zo goed doet. Het succes zit hem in het feit dat het merk een uitstekende propositie heeft met minimalistisch design van uitstekende kwaliteit, tegen een toegankelijke prijs. MODO weet als geen ander de laatste trends op eigen wijze te interpreteren en een functioneel tijdloos montuur te maken. Het merk spreekt met zijn betaalbare luxe bril een brede doelgroep aan, wat resulteert in een doorverkoop van een ongekend hoog niveau.

Het succes van MODO helpt de impact van z’n sociale programma’s, zoals Buy a Frame, Help a Child See nog groter te maken. Met dit programma verzorgt MODO in samenwerking met de SEVA Foundation, oogzorg voor minder bedeelde kinderen in India. Gediplomeerde optometristen bezoeken scholen en ziekenhuizen en voeren daar oogonderzoeken uit. Indien blijkt dat een kind een bril nodig heeft krijgt hij deze aangeboden. Als er sprake is van een oogaandoening welke medisch verholpen kan worden, voorziet het programma hier ook in. Veel oorzaken van blindheid zijn behandelbaar, indien de juiste maatregelen tijdig worden genomen. 80% van wat kinderen leren doen ze met hun ogen. Door de juiste oogzorg wordt voorkomen dat ze hun school niet afmaken, waardoor ze een beter toekomstperspectief hebben. Er zijn tot nu toe maar liefst 650.000 Indische kinderen gescreend en geholpen indien nodig. Dit is natuurlijk een prachtig resultaat, waar de kinderen van profiteren. Het is voor een consument leuk, dat hij door het dragen van een mooie bril, een bijdrage kan leveren aan een betere wereld.

De lijnen van MODO

Beta Titanium Air

Gedefinieerd door een tijdloos ontwerp, combineert Beta Titanium Air strakke lijnen met een gedurfde contrasterende kleur aan de binnenzijde van het montuur. En voor een nog lichter profiel zijn de ultradunne Beta-titanium bruggen van bepaalde modellen direct aan de randen van het frame gelast.

Beta Titanium Air biedt een supercomfortabel, lichtgewicht gevoel en minimalistische esthetiek, allemaal met MODO's beroemde aandacht voor details.

Paper-Thin Titanium

De collectie van MODO kenmerkt zich door minimalisme: Dun, dunner, dunst! De monturen in deze lijn zijn gemaakt van 0,6 mm Beta-titanium gecombineerd met TR90. Dit zorgt voor een fenomenaal draagcomfort en een look die afhankelijk van de kleurkeuze van de TR90 polyamide Rims, neutraal tot juist kleurrijk en meer gewaagd kan zijn. Het slanke silhouet en constructie van elk montuur zorgen samen met het ontwerp en de minimalistische uitstraling voor prachtige resultaten. Deze lijn beschikt ook over zonnebrillen.

R 1000 + Titanium

De monturen uit de R1000 serie zijn opgebouwd uit een voorstuk van Resin 1000, een high-tech kunststof met memoriefunctie uit de auto- en luchtvaart industrie. Gecombineerd met beta-titanium veren met een innovatief schroefloos scharnier. Dit resulteert in een vederlicht montuur met een zeer minimalistische uitstraling. Licht, duurzaam en aanpasbaar, deze collectie balanceert techniek en esthetiek.

Paper-Thin Rimless

Paper-Tin Rimless is de volgende innovatie in de Paper-Thin lijn. Elk montuur is gemaakt met het kenmerkende schroefloze scharnier en Beta-titanium van 0,6 mm. De veren zijn uitwisselbaar met de verschillende glasvormen. Door te focussen op het minimale biedt deze collectie de perfecte balans tussen stijl en functionaliteit. Less is more.

Paper-Thin Titanium Acetate

Ook de monturen in deze lijn zijn gemaakt van 0,6 mm dun Beta-titanium, gecombineerd met acetaat. Dit zorgt voor het draagcomfort van een titaniumbril, amet de uitstraling van een bril van acetaat. Zo mooi transparant als een acetaatplaat kan zijn, of zo rijk aan mooie patronen is er geen ander materiaal. Ook deze lijn beschikt over zonnebrillen.

Super-Thin Acetate

Super-Thin Acetate combineert dunne proporties met een uniek scharnier voor zeer nauwkeurige bewegingen. Prettig draagcomfort samen met een kleurrijk design.

Block Titanium

Deze lijn bevat tijdloze minimalistische modellen gemaakt van mono-block titanium zonder soldeerpunten. Hierdoor zijn ze erg licht en clean van design. De monturen beschikken over een 2-tone coating, een rustige kleur aan de buitenzijde gecombineerd met een contrasterende kleur aan de binnenzijde. Bovenopen het voorstuk is een groef gemaakt, die tevens gekleurd is, zo worden de strakke lijnen van het montuur geaccentueerd.

3D LAB

MODO's 3D Lab lijn is een nieuwe vorm van digitaal vakmanschap in de voorhoede van Smart Manufacturing. De monturen zijn 3D-geprint door gebruik te maken van de nieuwste additieve fabricage die zorgt voor ultieme precisie met onbeperkte geometrische mogelijkheden.

Paper-Thin Titanium Sun & Paper-Thin Acetate Sun

De zonnebrillen zijn gemaakt van 0,6 mm dun Beta titanium. Ze zijn ultra licht (6,8 gram) en dragen uiterst comfortabel. The rims zijn gemaakt van de polyamide TR-90 of van acetaat. Ze maken de zonnebrillen kleurrijk of chique en gedistingeerd, afhankelijk van de kleurkeuze. De prachtige transparante acetaat rims gecombineerd met bijvoorbeeld roségoud, zijn een lust voor het oog. De zonnebrillen beschikken over High Chromatic Definition lenzen, welke vuilafstotend, gepolariseerd en ontspiegeld aan de binnenzijde zijn. De zonnebrillen zijn ook zeer geschikt om te verglazen. De collectie bevat meer dan 30 uiteenlopende modellen met tevens trendy ronde vormen en dubbele neusbruggen.